Wacky Games

Wacky Games is een van de handelsnamen van Zonder Streepje.
Zonder Streepje is de bedrijfsnaam van Patricia Ritsema van Eck (ZZP).
Wacky Family Games is de naam van deze website.

Zonder Streepje

Zonder Streepje is de bedrijfsnaam van mijn eenmenszaak en mijn naam is Patricia Ritsema van Eck. Ik besteed mijn tijd het liefst aan design en het ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en andere materialen of producten waar je blij van wordt. 

Er wordt me regelmatig gevraagd: waar komt die naam Zonder Streepje vandaan? Die slaat op mijn achternaam. Ik heb een dubbele achternaam en overal waar anderen mijn naam invullen, zet men graag een streepje tussen Ritsema en van Eck. Waarop ik een lichte irritatie onderdruk - deze persoon hoort het tenslotte ook voor het eerst - en instrueer: "Zonder streepje!"

Hearts Unlimited dekte de lading niet

Toen ik mezelf in 2004 als ondernemer aanmeldde bij de Kamer van Koophandel, was ik bezig met het schrijven van een boek. En omdat ik best een beetje eigenwijs ben en geen zin had in leuren bij bekende uitgeverijen, besloot ik dit boek in eigen beheer uit te geven. Er bleken regels te bestaan dat een boek alleen door een uitgever gepubliceerd kan worden (althans, als je er een ISBN nummer bij wilt en zo) dus registreerde ik een eenmenszaak uitgeverij.

Toen het boek er eenmaal was, had ik alweer andere plannen. Ik ontdekte de wereld van het internet en legde me toe op het ontwerpen en bouwen van websites. En dan is Hearts Unlimited op de factuur best een beetje een vreemde naam...

Mezelf kennende wist ik dat er goede kans was dat ik het websites bouwen ook weer vaarwel ging zeggen (wat inmiddels een feit is) en ik zocht daarom een naam die een heel leven meekan. Ik kan me met de beste wil van de wereld niet herinneren waarop ik m'n aha moment had, maar ergens in 2007 registreerde ik Zonder Streepje en gebruik ik Hearts Unlimited erbij.

Sinterklaas- en Kerstspellen

Mijn eerste spel, het Sinterklaas Surprisespel, kwam officieel in 2009 voor het eerst op de markt. Inmiddels is het in meer dan 8.000 families, scholen, verenigingen en clubs ingezet voor het vieren van pakjesavond. Op verzoek van de klanten verscheen in 2015 het Kerst met Ballenspel met spellen voor Kerst en Oudejaarsavond. (Deze is omgedoopt naar Wacky Winter Games want er bleek een Kerst rockband te bestaan die Kerst met Ballen heet!) In datzelfde jaar ontwikkelde ik nog een ander spel, Doodleuk Kwartet, in opdracht van een uitvaartondernemer. Toen had ik ineens drie spellen en mocht ik me van mezelf spellenmaker noemen.

De spellen verkocht ik allemaal via de webshop van SinterklaasSurprisespel.nl maar dat is natuurlijk niet een heel vanzelfsprekende domeinnaam om iets anders te verkopen dan Sinterklaasspellen... 

Wacky Games

En zo ontstond het idee voor Wacky Games met de Wacky Family Games website als centrale plek voor mijn familiespellen. Mijn focus ligt nu op spellen, quizzen en andere activiteiten voor de betere familiefeesten. Je treft hier nu voornamelijk producten voor Sinterklaas en Kerst aan, want ja, daar ben ik tenslotte al jaren mee bezig. Het optuigen van een nieuwe website kost echter tijd, dus nieuwe spellen en quizzen staan nog even in de wacht. De ideeën zijn echter volop aan het stromen!

Overigens ben ik niet langer zelf de uitgever van het Sinterklaas Surprisespel. Ik heb een hele leuke uitgeverij gevonden: Tuckers Fun Factory en die hebben de productie en distributie van me overgenomen. Wat heel fijn is, want dat is nou net zo'n bedrijfsactiviteit die ik een beetje saai vind...

Missie en visie

Super belangrijk natuurlijk en als je tot hier doorgelezen hebt, ben je hier vast nieuwsgierig naar. Maar helaas, je zult nog even geduld moeten hebben. Het is niet dat ik nog een missie en een visie moet ontwikkelen, maar ik wil wel rustig de tijd nemen om dat zorgvuldig te verwoorden. Ondertussen ontbreekt er nog allerlei materiaal wat nu even voorrang krijgt. Later!
Gemaakt met