Auteurs en illustrators

Maak kennis met de creatieve krachten achter de spellen, quizzen, boeken, printables en overige producten in het Wacky Family Games aanbod...
De drijvende kracht achter Wacky Family Games

Patricia Ritsema van Eck

Patricia Ritsema van Eck, die tussen de intocht en Pakjesavond beter bekend staat als Pietje Patricia, is sinds jaar en dag een trouwe helper van Sinterklaas. In 2009 lanceerde zij het Sinterklaas Surprisespel, een pakjesavond party game voor de hele familie: geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe! 

Inmiddels is dit Sinterklaasspel in meer dan 8.000 gezinnen gebruikt om het heerlijk avondje mee te vieren. Gezinnen blij, Patricia blij en natuurlijk is Sint hier ook erg mee in zijn nopjes.  
In 2015 volgde het Kerst met Ballenspel - nu omgedoopt naar Wacky Winter Games - op verzoek van de klanten van het Sinterklaas Surprisespel. Datzelfde jaar ontwikkelde zij ook samen met zus Marlise in opdracht van een uitvaartondernemer Doodleuk Kwartet - wat uiteraard net even anders is dan doodgewoon kwartetten. Het moet wel leuk blijven!
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
Patricia heeft 35 jaar ervaring in het onderwijs. Ze begon met huiswerkbegeleiding en remedial teaching voor tieners, gaf NT2 lessen aan diplomaten en Engels aan asielzoekers. In 2000 ging zij aan de slag als trainer in creativiteit-technieken voor het bedrijfsleven. Ook volgde zij met succes de opleiding tot HeartMath trainer (waar ze bevriend raakte met Margriet Darwinkel) en schreef daarna het boek 'Mijn blijde Hart'. HeartMath technieken helpen om je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Patricia werkte jarenlang als jongerencoach in het Democratisch Onderwijs, waar ze jongeren hielp met het vormgeven van hun leertraject. Ze heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in werken met beelddenkers en weet veel over leren met alle zintuigen en neurodiversiteit (o.a. dyslexie, ADHD en ASS). Tegenwoordig houdt ze zich voornamelijk bezig met het schrijven van (e)boeken, ontwikkelen van cursusmateriaal en printables en bedenkt ze familiespellen en -quizzen. Van 1998 tot 2015 was Patricia redacteur van tijdschrift Educare.
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
Zonder haar was er nooit een Sintspel geweest...

Margriet Darwinkel

Margriet was degene die Patricia in 2009 heeft overgehaald haar Sinterklaas Surprisespel beschikbaar te maken voor het grote publiek. Ze stelde haar illustraties ter beschikking en samen maakten zij de Pakjesavond Planner. Deze gaat een grote make-over krijgen in 2023!

Sinds 2005 heeft Margriet gewerkt met experts, schrijvers en wetenschappers om steeds onderzoek te doen naar de effecten van mindset, emoties en overtuigingen op de geluksbeleving binnen gezinnen en in het bijzonder op het optimaal functioneren van hoogopgeleide moeders.

Tijdens haar werkzaamheden, studiereizen en retraites heeft zij ervaringen opgedaan en kennis verzameld in een poging de effecten te begrijpen die aanhoudende verhoogde stress, negatieve emoties, zelfregulatie en zelfbewustzijn hebben op de opvoeding van kinderen en de algehele gezondheid en de effectiviteit, en het gelukkig zijn van de ouder.
Als mede-auteur van het boek “Opvoeden van het Hart”, trainer, docent en bedrijfsadviseur heeft Margriet’s jarenlange onderzoek en werk ertoe geleid dat ze de praktische Happy Family Organizer en de bijbehorende Family Dynamics methode heeft ontwikkeld om moeders te helpen hun (gezins)leven duurzaam te veranderen en te kunnen genieten van een gelukkig en vitaal leven afgestemd op wie ze werkelijk zijn en het leven voorlevend zoals ze het haar kind(eren) gunt.
Auteur van HAP en hoofdredacteur van Tijdschrift Educare

Marijke Sluijter

Marijke speelt graag met ideeën. Als meisje was ze altijd aan het dromen. Men dacht dat ze niets deed, maar dat was een vergissing. Ze is haar hele volwassen leven bezig geweest haar dromen werkelijk te maken. Met sprankeltjes licht tovert ze lichtkastelen die eerst als onwaarschijnlijkheid aan de horizon staan, maar op een dag de heel gewone realiteit zijn.

Koken is ook zoiets waarmee je kunt toveren. Je tovert niet alleen eetbare natuur op je bord, maar schept ook ruimte voor liefde, verbondenheid en handigheid.

Marijke is begonnen als kleuterjuf in Aruba, werd terug in Nederland hoofdleidster en daarna directeur van een Jenaplanschool. Ze ontwikkelde diverse cursussen waarbij tekenspel de ontwikkeling van sociale, emotionele en cognitieve intelligentie ondersteunt en bevordert. Sinds 2014 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijdrage aan de visieontwikkeling binnen opvoeding en onderwijs.

Van 1987 tot 2016 was Marijke hoofdredacteur van tijdschrift Educare.
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)

Deze pagina is nog niet af! Binnenkort meer...

Gemaakt met