Party Games voor de hele familie

Huidige aanbod:

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards

Alle extra's (downloads) bij het Sinterklaas Surprisespel

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards

Echt geschikt voor alle leeftijden

Wacky Family Games ontwikkelt spellen voor de hele familie. Er is een verschil tussen een spel wat gespeeld kan worden door alle leeftijden en een spel leuk is voor alle leeftijden. Neem bijvoorbeeld het bekende spel Ganzenbord. Dat vind vrijwel iedereen leuk die net heeft leren tellen. Ben je dat stadium gepasseerd, dan gaat Ganzenbord al snel vervelen...

Natuurlijk offer je je als ouder of grootouder graag op voor je jonge kind die nog zo enthousiast met de dobbelstenen gooit en juicht als jij in de put belandt. Maar tijdens de feestdagen en andere bijzondere momenten, wil je plezier met de hele familie. Dus niet alleen lol voor de kleintjes, ook de oudere broers en zussen, ooms en tantes, opa's en oma's moeten het naar hun zin hebben.

Dat is het soort spellen en activiteiten die je hier zult vinden.

Wat maakt deze spellen anders dan andere Party Games?

1. De focus ligt niet op cadeautjes voor jezelf maar op samen lol maken

Om te beginnen zijn het niet zomaar spelletjes die je elke dag speelt. Niet dat je dat niet zou kunnen, maar deze spellen zijn specifiek bedacht voor het vieren van Sinterklaas of Kerst. Feesten waarbij het niet ongebruikelijk is dat er zakken met cadeautjes uitgedeeld worden. En met jonge kinderen in het gezelschap die in een soort 'feeding frenzy' raken bij het zien van al die pakjes, wil je dan graag dat het toch een beetje gezellig blijft!

Daarom zijn de cadeautjes aan de spelletjes gekoppeld. Bij ieder pakje zit een spelkaart met hierop een korte opdracht - een spelletje. Voor je je cadeautjes mag openmaken, speel je eerst (mèt z'n allen!) het spelletje. In de praktijk blijken kinderen die spelletjes vaak veel interessanter te vinden dan de cadeautjes. Alle symptomen van 'feeding frenzy' verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

2. De spellen zijn geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar

Je denkt misschien: dat kan niet waar zijn... Toch is het zo. Er is een grote variëteit in het type spellen - sommige vragen denkwerk, andere samenwerken en sociale vaardigheden en weer andere actie, snelheid, balans en dergelijke. Oudere deelnemers helpen de jongere wanneer er gelezen, gerekend of geschreven moet worden. Iedereen doet mee!
En daarbij duren deze party games nooit lang - de spelduur varieert van een paar tot 10 minuten. (Alleen bij hele grote gezelschappen kunnen sommige spellen wat langer uitvallen.) Dit alles maakt dat niemand zich gaat vervelen.

3. Dankzij de spellen heb je moeiteloos je hele feest in een handomdraai geregeld

Je krijgt een handig draaiboek bij de spellen, waarmee je feitelijk een kant-en-klaar programma voor de feestavond hebt. Je moet vooraf cadeautjes kopen en wat lekkere dingen, maar verder heb je er geen werk aan. Pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel is in minder dan een uur geregeld. Het Kerstspel is momenteel alleen digitaal verkrijgbaar en daarom moet je zelf de spelkaarten printen. Dat is dus iets meer werk, maar nog steeds heb je dan je Kerstfeest binnen 2 tot 3 uur geregeld. Het is de offline variant op 'Plug & Play': volg blind de instructies en je hebt er geen omkijken meer naar. Is dat niet heerlijk als je al hartstikke druk bent met al die andere festiviteiten? Ja toch!

Deze spellen lijken ook totaal niet op de andere cadeauspellen

Er wordt regelmatig aan me gevraagd of het Sinterklaas Surprisespel of het Kerstspel lijken op het dobbelsteenspel. Dat is een spel waarbij je cadeautjes mag pakken als je een bepaald getal gooit en dat cadeautje wordt in een volgende ronde misschien weer afgepakt of verplicht doorgegeven. Mijn antwoord: NEE! Je kunt deze spellen niet, maar dan ook echt totaal niet met elkaar vergelijken.

Ik weet dat dit soort cadeauspellen populair is onder volwassenen en tieners, maar nogmaals: bij een Sinterklaas- of Kerstfeest met de familie moet het feest voor iedereen leuk blijven. En het dobbelsteenspel is totaal ongeschikt voor jongere kinderen of kinderen met ASS, want die raken echt van slag door het afpakken en doorgeven. Dat geeft echt bakken met stress - zowel voor de kinderen als voor jou als ouder!

Daarbij ligt de focus op de cadeautjes - wie na afloop de meeste spullen heeft wint. Dat is misschien een beetje boud gesteld, maar daar komt het in mijn beleving wel op neer. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zelf hartstikke leuk om cadeautjes te geven en te krijgen. Wat ik nog veel leuker vind, is om de avond af te sluiten met een schat aan fijne herinneringen. Dus als er jongere kinderen meedoen, dan gebruik ik liever mijn eigen spellen...

Alle extra's (downloads) bij het Sinterklaas Surprisespel - oude stijl

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards
Binnenkort meer!

Deze pagina is incompleet

Ik heb veel materiaal ontwikkeld in de afgelopen jaren. Het kost alleen even tijd om alles opnieuw beschikbaar te maken op dit nieuwe platform. De komende maanden kun je bijna wekelijks nieuw aanbod verwachten. Houd deze pagina dus goed in de gaten!
Write your awesome label here.
Binnenkort meer!

Deze pagina is incompleet

Ik heb veel materiaal ontwikkeld in de afgelopen jaren. Het kost alleen even tijd om alles opnieuw beschikbaar te maken op dit nieuwe platform. De komende maanden kun je bijna wekelijks nieuw aanbod verwachten. Houd deze pagina dus goed in de gaten!
Write your awesome label here.
Gemaakt met