Wacky Family Games

Vier Sinterklaas en Kerst met Party Games of Pub Quizzen en beleef zo de gezelligste feestdagen met de hele familie!

Tevens geschikt voor vriendengroepen, collega's van het werk, scholen, clubs en verenigingen...

Ben je op zoek naar een originele manier om Sinterklaas of Kerst te vieren? Die jou minimale inspanning kost en jouw gezin maximaal plezier oplevert? Daar kan ik je bij helpen!

Wanneer is een decemberfeest geslaagd?

Ik weet natuurlijk niet hoe jij dit ziet, maar voor mij is een Sinterklaas- of Kerstfeest pas echt geslaagd als iedereen -jong en oud- zich thuis voelt en het naar de zin heeft.
Trio knuffelende muizen - illustratie van Steffi Jürgens voor het Sinterklaas Surprisespel
Als je zo'n fijn warm gevoel in je borst krijgt, wanneer je later aan je Sinterklaasavond terugdenkt. En we dan tegen elkaar zeggen: "Weet je nog hoe we toen pakjesavond vierden? Wat was dat een leuke, gezellige avond!" Of middag - dat kan natuurlijk ook. Ik noem nu Sinterklaas, maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere decemberfeesten!
Verder zou het niet mogen uitmaken of jij of je familieleden introvert zijn, extrovert, hoogsensitief of anderszins met uitdagingen kampen. Je bent wie je bent en zeker thuis moet je gewoon jezelf kunnen zijn. Dat maakt het kiezen (of bedenken) van geschikte activiteiten soms best lastig en het lukt ook niet altijd om iedereen in dezelfde mate te plezieren. Je komt echter een heel eind met de juiste aanpak. Later meer...
Muis met koptelefoon - illustratie van Steffi Jürgens voor het Sinterklaas Surprisespel

Het organiseren moet niet teveel stress geven

Daarbij wil ik ook graag dat het organiseren van zo'n Sinterklaas- of Kerstfeest mij zo min mogelijk stress geeft. Juist met al die feestdagen in december is het al stressvol genoeg. 
Muizen spelen een poppenspel - illustratie van Steffi Jürgens voor het Sinterklaas Surprisespel
Je kroost staat non-stop te stuiteren want van de school, de clubs en verenigingen tot en met de lokale supermarkt: ze plannen allemaal allerlei feestelijke activiteiten voor je kinderen. Met alle verwachtingen van de ouders die hierbij horen: koken, bakken, knutselen, versieren, opruimen etcetera...
Hebben ze jou al ingeroosterd?  
Ik word al moe als ik eraan denk. En nu je eigen topavond nog...

Dit feestje mag dus als het even kan niet teveel tijd kosten, moet betaalbaar blijven en vooral geen ingewikkelde toestanden geven met alles wat je hierbij nodig hebt. Mee eens?
Muis in een rol tape - illustratie van Steffi Jürgens voor het Sinterklaas Surprisespel

Mijn oplossing: Sinterklaas en Kerst party games

Kun je je vinden in mijn definitie van een geslaagd decemberfeest?
  • Iedereen - jong en oud - voelt zich thuis en heeft het naar de zin.
  • Iedereen kan gewoon zichzelf te zijn - je bent oké zoals je bent.
  • Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk geschikt voor alle leeftijden en ieders eigen-aardigheden.
  • Degene die het feest organiseert, heeft hier zo min mogelijk stress van.
  • Het organiseren kost weinig tijd, blijft betaalbaar en is niet al te ingewikkeld.
Dan weet ik zeker dat één van deze decemberspellen bij jou en je familie in de smaak zal vallen:
En als je kinderen al wat ouder zijn, dan kun je de feestdagen ook vieren met een gekke PubQuiz!
Vele gezinnen gingen je al voor...

Sinds 2009 vieren inmiddels al meer dan 8.000 families pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel!

Gratis extra printables voor alle leden

Wanneer je een spel of quiz bij me koopt, word je automatisch lid van deze website. Maar je hoeft geen klant te zijn om lid te worden. Leden hebben toegang tot allemaal leuke (gratis!) printables die bijdragen aan het verminderen van de decemberstress en het verhogen van de feestvreugde. Zo kun je op je gemak het een en ander uitproberen voor je overgaat tot de aanschaf van producten.
Lid worden kost niets en levert allemaal leuke verrassingen op!  

Overige downloads bij het Sinterklaas Surprisespel - oude stijl

Wacky Family Games is een initiatief van...

Patricia Ritsema van Eck

Ik ben getrouwd met een muzikant en entertainer en samen hebben we vier zonen, die inmiddels zelfstandig wonen, werken of studeren. Sinterklaas is ons favoriete feest en we huren tegenwoordig een groot vakantiehuis om pakjesavond met de kinderen en hun aanhang te vieren.

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en materialen waar je blij van wordt. Mijn eerste spel, het Sinterklaas Surprisespel, introduceert een nieuwe manier van Sinterklaas vieren die geschikt is voor ècht àlle leeftijden. Sinds 2009 is het in meer dan 8.000 families, scholen, verenigingen en clubs ingezet voor het vieren van pakjesavond. Op verzoek van enthousiaste klanten verscheen in 2015 het Kerst met Ballenspel, nu omgedoopt tot Wacky Winter Games, met party games voor Kerst en Oudejaarsavond.

Wil je nog meer over me weten? Hier een lang verhaal...
Gemaakt met