Pakjesavond party games voor de hele familie:

Het Sinterklaas Surprisespel*

Geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe!

Geen zin in gedichten? Geen tijd voor surprises?

Met surprisekaarten zijn die niet nodig! Race tegen elkaar in de snoepgoedestafette, red elkaar van de piraten, maak samen een levende Pietenknoop, gooi met balletjes van oranje, was alle vieze Pietjes, ga Sinterklaasliedjes hakken, doe de Pietenbrul of een van de vele andere spelletjes.

Zo speel je dit Sinterklaas cadeautjes spel:

 • Bij ieder pakje zit een surprisekaart.
 • Doe (samen) het spel op de kaart.
 • Pak daarna je cadeautje uit.
Op pakjesavond vervang je dus traditionele surprises en gedichten door de gekke, lieve, maffe surprisespellen voor een heerlijk avondje huilen van het lachen.

Bonus: je hebt je pakjesavond binnen 1 uur voorbereid!
Sinterklaas Surprisespel: pakjesavond party games - heerlijk avondje - familiespel - Sinterklaas cadeautjesspel (doosje rechtop tegen rode achtergrond)

* Editie 2021: nieuwe illustraties, meer spellen, mooier doosje!

Dit zit allemaal in de prijs inbegrepen:

Pakjesavond: het mooiste feest van het jaar. Toch?

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is er geen fijnere avond in het jaar dan Sinterklaasavond. Zo voelde ik dat als kind, en zo ervaar ik dat nog steeds.

Zelf kom ik uit een familie waar de traditie van het maken van surprises en het schrijven van gedichten centraal stond. Zomaar een cadeautje geven was een doodzonde; alleen een gedicht erbij kon maar net. Je kunt wel stellen dat we tamelijk fanatiek waren hierin. De lootjes werden direct na de zomervakantie getrokken: drie per persoon. Al snel verschenen dan briefjes op de slaapkamerdeuren: "Verboden toegang!" "Nee, geen entree!" "Eerst kloppen!" En zo bouwde de spanning op naar het heerlijk avondje waarop dan eindelijk onthuld werd waar iedereen al die weken zo stiekem mee bezig was geweest.
Sinterklaas en Piet met zak vol strooigoed

Warme lichtjes, blijde gezichtjes, maar dan...

Ik koester warme herinneringen aan die avonden. En als jonge moeder wilde ik niets liever dan opnieuw dat sfeertje beleven. Helaas werkten onze zonen niet echt mee. Het begon goed - helemaal naar mijn verwachting. Warme lichtjes, blijde gezichtjes, luid zingen in afwachting van de Sint, de opwinding als er ineens hard op de deur gebonsd wordt. Tot zover nog niets aan de hand. Maar dan...

Als bij ons de zakken met cadeautjes binnen gesleept werden, waren de kinderen niet meer te stoppen. Stuiterend van opwinding en niet meer in staat om stil te zitten, naar een gedicht te luisteren en rustig op hun beurt te wachten. Met hardhandig optreden kwam er dan wel weer wat orde in de tent, maar eerlijk gezegd was voor mij de sfeer dan al verpest.

Gelukkig bleek ik niet de enige te zijn!

Meest gehoorde klachten van ouders met jonge kinderen

 • M’n kinderen kunnen niet stil zitten en luisteren naar gedichten…
 • M’n kinderen hebben geen aandacht voor surprises van de anderen...
 • M’n kinderen willen de hele tijd cadeautjes graaien
 • M’n kinderen zeuren alsmaar: “Ben ik nou nog niet aan de beurt?”
 • M’n kinderen… Vul maar aan!
Herken je deze problemen?
Zak van Sinterklaas - met pakjes, chocoladeletter en twee muizen die het Rode Boek van Sint sjouwen
Vier dan dit jaar pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel: hèt familiespel voor een pakjesavond zonder gezeur en zonder gegraai. En zo is het voor iedereen echt feest: voor de kinderen en óók voor de ouders!
We hebben vorig jaar een geweldige Sinterklaasviering gehad, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen met de hulp van je surprisespel. Vooral de kinderen waren wild-enthousiast en niet gefocust op de cadeautjes maar op het samen dingen doen! Ik raad het iedereen aan!
Ine Hendriks - van den Munckhof
Nu hoor ik je bijna denken: "Hoe kan zo'n klein doosje met spelletjes zo'n impact hebben op de sfeer tijdens zoiets groots als het Sinterklaasfeest?" Ik had het zelf ook niet verwacht, maar er vond een aardverschuiving plaats in de sfeer en de aandacht voor elkaar toen wij voor de allereerste keer pakjesavond vierden met het Sinterklaas Surprisespel. Het leek wel magie...
Er is feitelijk maar één belangrijke spelregel in het Sinterklaas Surprisespel en die zorgt voor de magie:

Eérst samen een spelletje spelen, daarna je cadeautje uitpakken!

Vervang de traditionele surprises en gedichten door de gekke, lieve, maffe surprisespellen voor een heerlijk avondje huilen van het lachen. Er wordt geen cadeautje meer uitgepakt zonder eerst samen een kort spelletje te spelen. Deze zorgen lachwekkende, ontroerende of bizarre situaties. Je zou niet de eerste zijn die de volgende dag wakker wordt met kramp in de kaken...
Kunstjespiet uit het Sinterklaas Surprisespel jongleert met pakjes

Geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe

Het Sinterklaasspel is zo opgezet dat je meteen van een hoop Sinterklaasstress verlost bent. Kinderen hebben zo’n lol in alle opdrachten, dat ze straal vergeten cadeautjes te graaien. En niemand die nog zeurt of hij al aan de beurt is, want als je met elkaar surprisespelletjes speelt, is iedereen de hele avond aan de beurt. Daarbij hou je genoeg tijd en energie over om er zelf ook van te genieten, want deze pakjesavond heb je binnen 1 uur voorbereid!

Ik beloof je, met dit Sinterklaasspel is er:
 • geen gezeur,
 • geen gegraai,
 • geen gedichten,
 • geen gedoe!


Jullie pakjesavond wordt gegarandeerd een ouderwets heerlijk avondje!
Je bent niet de eerste...

Sinds 2009 vieren inmiddels al bijna 10.000 families pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel!

Deze nieuwe manier van Sinterklaas vieren

staat garant voor een ouderwets gezellige pakjesavond

Nederland is rijk aan Sinterklaas tradities. In geen enkel land wordt dit feest zo uitgebreid gevierd als bij ons. Sommige tradities gaan al honderden jaren mee. Andere zijn later pas ontstaan. En sommige tradities verdwijnen ook weer. Al weken voor de officiële feestdag is er van alles te beleven. Met name voor de kinderen die nog hartstochtelijk in de Sint geloven:
De staf van Sinterklaas
 • de landelijke intocht met stoomboot
 • de bonte stoet Pieten die helpen met snoepgoed strooien
 • uit volle borst Sinterklaasliedjes zingen
 • schoentjes zetten met verlanglijstje en een wortel voor het paard
 • alle Sinterklaas snoepgoed: pepernoten, speculaas, taaitaai, chocoladeletters, borstplaat harten en varkens van marsepein
 • Sinterklaas heeft zelfs dagelijks een eigen journaal!


Maar als het om pakjesavond gaat, dan blijft het tegenwoordig vaak bij 'alleen' een zak cadeautjes. Om daar nog een beetje sjeu aan te geven, kun je Sint en Piet op bezoek laten komen. Maar dan houdt het ook op...

"Ja, maar Sinterklaas is een kinderfeest!"

Sinterklaas is meer dan een kinderfeest

Ik weet niet wanneer dat idee erin geslopen is, maar Sinterklaas is van oorsprong echt een volksfeest. Het had meer overeenkomsten met carnaval dan met Kerst en het was absoluut feest voor alle leeftijden. Even los daarvan...  als ik dat kinderfeest dan moet organiseren, dan wil ik er zelf ook een beetje lol aan beleven! Wat jij?

Zoals ik eerder al zei: ik kom uit een familie waar surprises en gedichten de belangrijkste traditie vormden. In eigen gezin heb ik die traditie moeten loslaten toen de jongens nog jong waren, want het is gewoon niet geschikt voor die leeftijd en het werd er op die manier zeker ook niet gezelliger op.

Tijd voor een nieuwe traditie 

Het Sinterklaas Surprisespel bleek voor ons de beste oplossing, waarbij pakjesavond voor de héle familie weer net zo warm en gezellig werd als 'in die goede oude tijd'. Het maakt niet uit hoe oud je bent; het maakt niet uit of je wel of niet in Sinterklaas gelooft. Met deze nieuwe manier van Sinterklaas vieren is pakjesavond echt weer feest voor iedereen.

Bovendien is het Sinterklaas Surprisespel heel flexibel: je kunt de surprisespellen namelijk prima combineren met traditionele surprises en gedichten. Dit is de manier waarop wij nu Sinterklaas vieren. We begonnen hiermee vanaf het jaar dat de jongsten niet langer in de goedheiligman geloofden.

Sinterklaasavond wordt een onvergetelijk feestelijke pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel

Wat verwacht je zelf van jullie pakjesavond?

Wat moet het jullie opleveren en wat heb je hiervoor over?

Dit zijn vragen die je jezelf en je gezin wilt stellen. Voor mij was (is!) pakjesavond een hoogtepunt in het jaar. Ik grap wel eens dat ik nog steeds in de Sint geloof, maar wat ik daarmee bedoel is dat ik in de spirit van Sinterklaas geloof. De goedheiligman die ons met een knipoog herinnert aan onze grillen en eigenaardigheden en ons aanspoort de beste versie van jezelf te zijn. En die ons tegelijkertijd onvoorwaardelijk zijn liefde, tijd, aandacht en cadeautjes schenkt. Dit is voor mij de essentie van het Sinterklaasfeest.
Daarom wil ik van Sinterklaasavond een bijzondere avond maken vol liefde, tijd, aandacht (èn ja, ook cadeautjes!) voor iedereen. En ik hoop dat onze kinderen er zoveel plezier aan beleven, dat zij deze traditie doorzetten met hun generatie.

Is het voor jou of jullie gezin ook een speciaal moment, een hoogtepunt? Dan is het Surprisespel bijzonder geschikt om pakjesavond mee te vieren, want er zijn weliswaar ook cadeautjes, maar de focus ligt op samenzijn, verbondenheid met elkaar.
Sint en 4 Pieten en zak met cadeautjes
Op de 52 surprisekaarten uit het Sinterklaas Surprisespel vind je namelijk spelletjes en korte opdrachten waarbij altijd de focus ligt op samen doen. Is het niet mèt elkaar, dan is het vóór elkaar. Er is echt aandacht voor iedereen. En dat maakt dat je je verbonden voelt, dat je je thuis voelt bij elkaar.

Een schat aan fijne herinneringen

Het ene moment strijden jullie in teams tegen elkaar bij de Snoepgoed Estafette. Het volgende moment moeten 'alle Pietjes op het vlot' waarbij iedereen samenwerkt om te voorkomen dat een van jullie verzuipt. Jullie hakkelen je met elkaar door Sinterklaasliedjes heen en gaan vervolgens jongleren met mandarijntjes. Het moment dat jullie 'Pietjes in het zonnetje' zetten, is ontroerend. Even later 'Huilen, da's pas lachen'? En dan heb je ineens kramp in je kaken!

Kortom, het wordt een verrassend heerlijk avondje. Na afloop hebben jullie een schat aan fijne herinneringen waar je nog jaren over praat. En die gaan een leven lang mee!

Voor slechts € 21* geef je je gezin een geweldige Sinterklaas pakjesavond. Het is goedkoper dan met de hele familie naar de bioscoop en je hebt er minstens zo veel, zo niet veel meer plezier van, want het Sinterklaas Surprisespel kun je ieder jaar opnieuw spelen! 
*) Dit is inclusief de verzendkosten voor pakketpost met track&trace code!
Empty space, drag to resize

Deze ouders zijn razend enthousiast 

Wij hebben voor het eerst het spel gebruikt met 10 volwassenen en 12 kinderen in de leeftijd van 3 tot 23 jaar en het was een enorm succes. We hebben er erg van genoten. Volgend jaar doen we het weer zo. Dank je wel voor alle tijd die jij er in hebt gestoken om ons een leuke middag te bezorgen.
Eén woord: geweldig!
José M.
Voor mijn kinderen die houden van structuur en duidelijkheid en voor ons als ouders die wel klaar waren met ‘we graaien de kadoos uit de zak en hop naar het volgende’ heeft het al drie jaar veel gezelligheid en rust gebracht. Op naar weer een gezellig avondje!
Jolanda Mewis
Twee jaar geleden heb ik dit spel aangeschaft en gespeeld met mijn gezin. Mijn dochters waren toen 5 en 9. Wat een succes was dat! Eindelijk geen gescheur meer maar echt een gezellige avond samen. Na een jaar te hebben overgeslagen hebben we het dit jaar op verzoek van mijn oudste dochter, nu 11 en niet meer gelovig, weer gedaan. Wederom een hele leuke relaxte avond gehad. Zou het iedereen aanraden!
Lianne
Wij hebben vanavond met de jongens en opa’s en oma’s dit Sinterklaas Surprisespel gedaan! Super leuk, geen gegraai en hebberigheid maar echt een gezellige avond met alle spelletjes en opdrachten. Gekke bekken, liedjes zingen, onhandig maar lachwekkende familieopdrachten en cadeautjes uitpakken met ovenhandschoenen!?….
Een aanrader dus. Volgend jaar spelen we de opdrachten waar we dit keer niet aan toe zijn gekomen!
Mayke E.
Hartelijk dank voor al je werk en je ideeën. We hebben er zoveel plezier van gehad! Het heeft onze sinterklaas-avonden tot iets speciaals gemaakt waar mijn 3 jongens (de oudste is inmiddels 14) al lang van te voren naar uit kijken. Volgens mij is het iets wat we tot in lengte van dagen blijven doen, de opdrachten steeds aanpassend aan de leeftijden die meedoen, want dat mijn kleinkinderen Sinterklaas ook op deze manier gaan vieren staat al vast!
Yvonne
We hebben gisteren al sinterklaas gevierd. Dankzij de leuke spelletjes wel de allerleukste pakjesavond tot nu toe!!! We hebben veel gelachen, het was super gezellig en iedereen deed mee. Het had gewoon niet gezelliger kunnen zijn.
Het spel is absoluut voor iedereen een aanrader. Mijn dochter verjaart over 2 weken en wil dan het spel opnieuw spelen met degenen die er niet bij waren. 🙂 Dat zegt genoeg, denk ik!
Carine
Wat hadden we een leuke middag met onze vijf kleinkinderen! De brief die op de zakken zat over het Sinterklaas Surprisespel begrepen ze niet helemaal omdat de focus zoals voorgaande jaren lag op de cadeautjes. Maar toen de eerste de spits had afgebeten en we allemaal huilden en lachten tijdens de zoektocht naar het verborgen pakje, zat de gang er al snel in en werd een spelletje belangrijker dan uitpakken. Het was de leukste impulsaankoop die ik ooit heb gedaan!
Wil Hoogland

Het Sinterklaas Surprisespel kort samengevat:

Voor wie is het Sinterklaas Surprisespel?

Voor iedereen die Sinterklaas viert:
 • met kinderen van 4 tot 12 jaar
 • in gezelschappen van 4 tot 24 personen
 • thuis, op school, in de sportclub enz.


De spellen zijn geschikt voor alle leeftijden dus ook leuk voor ouders, oudere broers en zussen, opa & oma en andere vrienden.

Wat zit er in het Sinterklaasspel doosje?

52 surprisekaarten:
 • 5 kaarten met aan weerszijden een korte opdracht; elke kaart komt 4x voor. Ze zijn bedoeld voor de jongste deelnemers (3-8 jaar) en iedereen die van herhaling houdt.
 • 32 kaarten met groepsactiviteiten.
Draaiboek met stappenplannen voor efficiënt voorbereiden van pakjesavond

Wat moet je zelf nog toevoegen?

 • de zak(ken) met cadeautjes
 • een flinke berg kruid- of pepernootjes
 • stukje houtskool (of schmink)


Bij sommige spellen heb je extra spullen nodig; dan zie je een mandje op de kaart. Wàt er nodig is, staat op de achterzijde. Het meeste zul je al in huis hebben.

Binnen 1 uur je pakjesavond geregeld:

 1. Kies ongeveer 20 kaarten waarvan de helft korte opdrachten zijn.
 2. Verzamel alles wat je erbij nodig hebt en doe dit in een mand of doos.
 3. Doe bij elk cadeautje een surprisekaart en verzamel alle cadeautjes in zakken.
 4. Zet de mand/doos met extra spullen in de kamer en laat de zakken met cadeautjes bezorgen door Sint, Piet of de buurman.

Zo speel je het Sinterklaas Surprisespel:

Zodra de pakjes bezorgd zijn, leg je aan iedereen uit wat de bedoeling is:
 • Bij ieder pakje zit een surprisekaart.
 • Doe eerst (samen!) de opdracht of het spel op de kaart.
 • Pak daarna je cadeautje uit.


Laat het spel nu verder zijn magie doen en geniet met elkaar van het heerlijk avondje!

5 cadeautjes staan al voor je klaar:

 1. Sinterklaas aftelkalender
 2. Sinterklaas Surprise Bordspel
 3. Brief van Sinterklaas
 4. Pakjesteller
 5. Pieten diploma

Twee cadeautjes verhogen de voorpret voor je kind, twee zijn handig op het feest zelf en het Pieten diploma geeft ook nog een leuke herinnering aan een geslaagde pakjesavond!

Verzendkosten krijg je ook cadeau

De spellen worden 1x per week met partijpost verzonden, waardoor ik je de verzendkosten cadeau kan doen. Bestel uiterlijk op maandag 20 of 28 november vóór 12:00u en ontvang je spel vrijdag.

Gelijk aan de slag met je 5 cadeautjes 

Je vijf cadeautjes zijn digitale producten en zodra je betaling ontvangen is, kun je deze downloaden en printen. Terwijl jij wacht tot je spel arriveert, kan de voorpret alvast beginnen!

Exclusieve bonus: praktische printables!

Omdat je het spel bij mij bestelt en niet ergens anders, heb ik een exclusieve set extra downloads voor je met hierin onder andere werkbladen bij acht van de surprisespellen en vijf extra spellen.
Is er haast bij? Minder bonussen maar wel meer verzendopties als je bij Bol.com het spel bestelt!
Of je nu wel of niet besluit om met het Sinterklaas Surprisespel pakjesavond te vieren,
ik wens je een hele fijne Sinterklaas en gezellige decembermaand toe!
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
P.S. Je mag me altijd mailen als je nog vragen hebt!
Het totaalbedrag is inclusief de verzendkosten. Na betalen kun je direct je adresgegevens doorgeven. Er zijn twee verzend momenten. Bestel je voor maandag 20 november 12:00u, dan gaat je bestelling op dinsdag 21 november op de post. Bestel je voor maandag 27 november 12:00u, dan gaat je bestelling op dinsdag 28 november op de post. Je spel wordt op de daarop volgende vrijdag, uiterlijk zaterdag geleverd. Heb je het spel eerder nodig? Bestel het via Bol.com
  Veiligheid gegarandeerd dankzij een van de meest geavanceerde gecodeerde systemen op de markt.
De informatie op deze pagina wordt veilig verwerkt en versleuteld m.b.v. toonaangevende versleutelings- en fraudepreventietools.

Je hebt dit al besteld, !

Kijk op je account dashboard voor het overzicht van alle inbegrepen producten!

Vragen over het Sinterklaas Surprisespel

Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Voor welke leeftijd is het Surprisespel bedoeld?

Het Sinterklaas Surprisespel is ontwikkeld voor iedereen die Sinterklaas viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. De spellen zijn geschikt voor alle type mensen van alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Met hoeveel personen kun je het Sintspel spelen?

Dit spel kan zowel met kleine als grote families gedaan worden. Een paar spellen zijn minder geschikt voor grote families, een paar andere zijn minder geschikt voor een kleine familie. Op iedere spelkaart staat aangegeven of het spel geschikt is voor alle groepen, vooral kleine groepen of juist grote groepen. Lees hier meer over het Suprisespel met grote groepen…

Hoe lang duurt het Sinterklaas Surprisespel?

Dat heb je helemaal zelf in de hand. Het is afhankelijk van hoeveel en ook van welke opdrachtkaarten je besluit te gebruiken. De spelletjes duren tussen de 5 en 15 minuten; deze informatie vind je bij de nieuwe edities op de kaarten. Begin met de kaarten kiezen die je het meest aanspreken en tel daarna de tijden bij elkaar op. Vermenigvuldig nu het aantal kaarten met 3 minuten en tel dit er ook bij op (je hebt namelijk ook tijd nodig om cadeautjes uit te pakken). Nu heb je een redelijk beeld van hoe lang je feestje gaat duren.

Afhankelijk van hoe oud de deelnemers zijn, moet je misschien de tijd inkorten en enkele spellen uitstellen tot volgend jaar. Voor de peuters en kleuters in het gezelschap is één tot twee uur feest meer dan genoeg opwinding. Met oudere deelnemers kun je insteken op drie tot vier uur met tussendoor een flinke pauze, maar ook dat is voor ieder gezin anders. Je kent je eigen kinderen zelf het best, dus gebruik het spel zolang als jij denkt dat het voor jullie gezellig blijft. 

Hoeveel cadeautje zijn er per persoon nodig?

Dat mag je helemaal zelf weten! Na ieder spel wordt er door 1 persoon een cadeautje uitgepakt. Hou er dus rekening mee dat het feest langer duurt als er meer cadeautjes zijn en er dus meer spelletjes gespeeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 15 tot maximaal 20 spellen echt voldoende zijn voor een geslaagde pakjesavond.

Richtlijnen voor groepen van 4 tot 10 personen:
 • Groep van 4 personen: 4-5 cadeautjes p.p.
 • Groep van 5 personen: 3-4 cadeautjes p.p.
 • Groep van 6-7 personen: 2-3 cadeautjes p.p.
 • Groep van 8-12 personen: max 2 cadeautjes p.p.
 • Bij grotere groepen is 1 cadeautje per persoon echt voldoende.

Surprisespel inkorten bij (te) veel cadeautjes:
Pas in dat geval de regel aan. In plaats van één persoon laat je iedereen een cadeautje uitpakken nadat er een spelletje gespeeld is.

Mag ik dan helemaal geen gedichten en surprises meer maken?

Natuurlijk mag je dit wel! Het hoeft alleen niet. Als jij en je gezin dit juist hartstikke leuk vinden, dan kun je al je eigen creaties moeiteloos toevoegen aan dit spel.

Met ons gezin hebben we vanaf de tienertijd gedichten en surprises weer ingevoerd. We doen nu een mix van een traditionele Sinterklaas (lootjes trekken en ieder maakt een surprise met gedicht voor wie hij/zij getrokken heeft) en opdrachten uit het Sinterklaas Surprisespel. Bij die opdrachten krijgen de deelnemers snoepgoed, nuttige spullen (mutsen, sokken, onderbroeken en dergelijke) of een cadeau voor de hele familie.

Lijkt dit spel op het Sinterklaas dobbelsteenspel?

NEE! Je kunt het totaal niet daarmee vergelijken.
Bij dit surprisespel ligt de focus op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Bij het dobbelsteenspel ligt de focus juist op kadootjes. Ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Is het belangrijk dat mijn kind nog in Sinterklaas gelooft?

Nee! Het maakt totaal geen verschil of je kinderen juist nog wel of juist niet meer in Sinterklaas geloven. Het Sinterklaas Surprisespel is echt geschikt voor alle leeftijden!

Is dit Sintspel geschikt voor kinderen met ASS?

JA! Het spel biedt een duidelijke structuur en wanneer je alle opdrachten van tevoren met je kind doorneemt, zijn er ook geen verrassingen waardoor het van streek raakt.

Is dit Sintspel geschikt voor kinderen met ADHD?

JA! Ook bij kinderen met ADHD is structuur belangrijk om de avond zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen. De spelletjes zijn bovendien kort waardoor er vaart in de avond blijft en niemand zich gaat vervelen.

Is dit spel geschikt voor kinderen met dyslexie?

Geen gedichten hoeven schrijven? Geen gedichten moeten voorlezen? Wat denk je zelf?!

Wanneer wordt mijn spel geleverd?

Er zijn twee verzendingen ingepland:
 • Bestellingen voor maandag 20 november tot 12:00u gaan dinsdag 21 november op de post en worden in principe op vrijdag 24 november, uiterlijk zaterdag 25 november geleverd.
 • Bestellingen voor maandag 27 november tot 12:00u gaan dinsdag 28 november op de post en worden in principe op vrijdag 1 december, uiterlijk zaterdag 2 december geleverd.


Bestellen is alleen mogelijk voor afleveradressen binnen Nederland!
Wanneer je in het buitenland woont, kun je het spel bestellen via:

Ik ben te laat en heb morgen het spel nodig. Wat nu?

Kies voor een andere verkoper! Ik weet niet wie het spel allemaal ingekocht hebben, maar als je op de naam van het spel googlet, verschijnt er een lijst met winkels en webshops.

Bij veel webwinkels kun je tot 16:00u of later bestellen met de garantie dat het vandaag nog op de post gaat. Mijn favoriete webshops:


Bij Bol.com zijn er opties om spellen op zondag of maandag te bezorgen of nog dezelfde dag als je er vroeg bij bent.

Je kunt ook een spel bestellen via je lokale speelgoedwinkel of boekhandel. Vertel de eigenaar dat het spel ingekocht kan worden bij Boosterbox (spellendistributeur).

Mijn bestelling is niet aangekomen. Wat nu?

Soms raakt er wel eens een pakketje kwijt in de post. Dat kan gebeuren. Laat het even weten via support@wackyfamilygames.nl, dan wordt je bestelling opnieuw opgestuurd.

Let op: je bestelling kan alleen bezorgd worden als zowel je huisnummer als je postcode kloppen. Check dit dus eerst even! (Wanneer je deze verkeerd hebt ingevoerd tijdens het bestellen, dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor en zul je je bestelling opnieuw moeten plaatsen.)

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Ik zorg ervoor dat je bestelling opnieuw aan je toegestuurd wordt. Stuur me een mail waarin je beschrijft wat de schade is en als het kan met een foto erbij. (De foto heb ik nodig om – afhankelijk van de schade – een bezorgklacht te kunnen indienen bij PostNL.) Vermeld hierin ook je bestelnummer, zodat ik je gegevens makkelijk kan terugvinden. Bedankt!

Wanneer worden de downloads geleverd?

Je hebt direct toegang tot de downloads nadat je betaling ontvangen is. Je vindt ze terug op de dashboard pagina in je account. Tijdens je eerste bestelling heb je een emailadres en wachtwoord opgegeven. Hiermee kun je inloggen op je account.

Ik wil dit spel ook verkopen. Waar kan ik het inkopen?

Leuk dat je dit vraagt en fijn dat je dit wilt doen! Als winkelier kun je het Sinterklaas Surprisespel inkopen bij Boosterbox. De overige spellen zijn niet op op deze manier beschikbaar.
Je mag me altijd mailen als je het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staat!

Het Sinterklaas Surprisespel is gemaakt door

Patricia Ritsema van Eck

Patricia Ritsema van Eck, die tussen de intocht en Pakjesavond beter bekend staat als Pietje Patricia, is sinds jaar en dag een trouwe helper van Sinterklaas. Als jonge moeder raakte ze gefrustreerd omdat haar vier zonen geen geduld hadden voor surprises en gedichten. Als wolven doken ze ieder jaar in de zak met cadeautjes: gillen, graaien en pakjes snaaien. Leuk kinderfeest? Moeder dacht van niet...

Patricia schreef de Sint een stevige brief, wat resulteerde in een uitnodiging om langs de komen in het zomerpaleis in Madrid. Daar hadden ze een lang gesprek over Sinterklaasfeesten, grote mensen, kleine mensjes en hoe je het feest nou zo kunt organiseren zodat iedereen een leuke avond heeft: gezellig, met aandacht voor elkaar en zonder jezelf vooraf over de kop te werken.

Dit resulteerde in het Sinterklaas Surprisespel, een pakjesavond party game voor de hele familie: geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe! 
Sinds 2009 is dit Sinterklaasspel in meer dan 8.000 gezinnen gebruikt om het heerlijk avondje mee te vieren. Gezinnen blij, Patricia blij en natuurlijk is Sint hier ook erg mee in zijn nopjes.  
Gemaakt met