Sinterklaas Surprisespel gekocht?

Daar krijg je van mij nog een stel leuke downloads bij!

Vijf handige printables bij het Sinterklaas Surprisespel 

Een aftelkalender, een bordspel en voor op de avond zelf een pakjesteller, een Pietendiploma en een handige brief van de Sint waarin hij uitlegt hoe je Sinterklaas viert met surprisespellen. Leuk en handig!
Sinterklaas Surprisespel - pakjesavond party games voor de hele familie - doosje rechtop vooraanzicht

Deze cadeautjes verhogen de feestvreugde voor je kind: 

Voorbeeld uit 2022. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Aftellen naar pakjesavond

De Sinterklaas Aftelkalenders 2023

Zodra de Sint in het land is, begint het aftellen naar pakjesavond. Met deze kalender streept je kind zelf de nachtjes af naar het grote feest...
Je kunt kiezen uit 6 varianten. Aftellen naar 2, 3, 4 of 5 december; 6 december voor de zuiderburen of je eigen datum.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Voor kinderen van 3-7 jaar

Het Sinterklaas Surprise Spelbord

Jonge kinderen oefenen hiermee vooraf de korte opdrachten uit het Surprisespel. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!
Zelf regelen: een dobbelsteen, pionnen voor elke speler en een flinke schaal kruidnootjes!
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Houvast in de Sinterklaas chaos

Sinterklaasavond Pakjestellers

Voor peuters en voor kinderen die niet van verrassingen houden (ASS): geef ze een strookje met het aantal pakjes die zij krijgen. Na elk pakje scheuren zij er ook een van hun strookje.
Belangrijk: Zorg dat je vooraf weet hoeveel pakjes ieder kind krijgt en pas de pakjestellers hier op aan.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
De spelregels in het kort

Brief van Sint aan alle feestgangers

Hoe leg je iedereen uit wat de bedoeling is? Laat dat maar lekker aan Sinterklaas over! Het enige wat jij nog hoeft te doen: printen, oprollen, strikje erom en vastbinden aan de zak...
Je kunt kiezen uit 2 brieven. Welke je kiest is afhankelijk van of je het heerlijk avondje mèt of zonder diploma afsluit.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Leuke herinnering aan een geslaagde pakjesavond

Diploma voor alle nieuwe Hulp Pieten

Een officieel diploma van Sinterklaas voor alle Pieten die meedoen met het Sinterklaas Surprisespel. Vul vooraf de namen vast in en later samen de rest en fotootje plakken.
Denk je nu: "Oei, dat gaat een hoop inkt kosten..." Wees gerust, de Sint heeft ook een exemplaar met blanco achtergrond!

Vier Sinterklaas met minimale stress, maximale pret

Het Sinterklaasfeest is bij uitstek een feest waarbij jongere kinderen teveel stress ervaren. Vanaf de intocht is het een opeenstapeling van verrassingen. Wat wij als volwassenen alleen maar leuk vinden, geeft kinderen vaak net iets teveel spanning. En die spanning moet er ook weer uit. Alleen gaat dat bij jonge kinderen nog erg ongecontroleerd - denk aan hyperactief gedrag of juist heel teruggetrokken, een opvallend kort lontje, overdreven gillen en schreeuwen, spontane huilbuien etcetera.

Toen ik indertijd het Sinterklaas Surprisespel bedacht, was het verminderen van deze stress een belangrijke reden. Ik was helemaal klaar met het opgewonden gegil en geschreeuw als de zakken met pakjes geleverd werden. Met wat simpele regels en een stapel gezellige spelletjes, werd Pakjesavond een verademing. Bij het ontwikkelen van deze downloads was het opnieuw mijn doel om hiermee het Sinterklaasfeest zo stressvrij mogelijk te krijgen.

Helemaal stressvrij Sinterklaas vieren, gaat waarschijnlijk niet lukken. Maar voor alle downloads geldt dat ze jouw kind helpen door wat meer duidelijkheid en structuur te creëren in deze Sinterklaasperiode. En daarmee geef je je kind een stukje rust terug waardoor ze lekkerder zullen slapen en makkelijker de overgebleven spanning kunnen reguleren. Dat is niet alleen voor hen prettig, het maakt jouw leven als ouder ook een stuk aangenamer!

Veel plezier met deze downloads en het Surprisespel!
Pietje Patricia
Oh wacht, ik vergeet nog iets...

Je krijgt ook de MP3 bestanden van de liedjes in het spel:

Die wil je tenslotte ook liever vooraf oefenen met je kinderen. Toch?  

Veelgestelde Vragen

Waarom heb ik een account nodig voor gratis downloads?

De downloads staan in het beveiligde deel van de website. Hier kun je alleen komen wanneer je een account hebt en je vervolgens ook hebt aangemeld voor de gratis downloads. Zo is het systeem gebouwd. Als je liever geen account hebt, dan kun je deze na het downloaden direct weer opzeggen.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijk account?

 • Je hebt altijd toegang tot de meest recente versie van de downloads. Aftelkalenders zijn bijvoorbeeld ieder jaar net even anders. Maar ook bij andere downloads kunnen dingen veranderen.
   
 • Je hoeft je niet meer apart in te schrijven op de nieuwsbrief wanneer je waardevolle tips wilt ontvangen over hoe je met zo min mogelijk stress en zoveel mogelijk plezier Sinterklaas viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar.
   
 • Je krijgt speciale aanbiedingen en cadeautjes die alleen beschikbaar zijn voor bestaande klanten; ook als je nog nooit wat gekocht hebt.
   
 • Je bent automatisch ook lid van het forum waar je rechtstreeks vragen kunt stellen aan mij, Patricia (de bedenker van het Sinterklaas Surprisesspel) en je kunt hier ook ervaringen uitwisselen met andere klanten.
   
 • Je krijgt automatisch bericht wanneer er online berichten voor je klaarstaan of wanneer je genoemd bent in het forum.
   
 • Via je profiel kun je zelf beslissen welke informatie je deelt en welke mails je wilt ontvangen

Kom ik automatisch op een mailinglijst te staan?

Ja, dat is nodig om je belangrijke informatie met betrekking tot je account of tot je downloads te kunnen sturen. Je kunt bij het aanmaken van je account aangeven of je ook de nieuwsbrief wilt ontvangen. Die keuze is aan jou. En je kunt ook altijd je account verwijderen; dan krijg je helemaal geen mail meer. Lees anders ook mijn privacy beleid!

Mijn Sinterklaas Surprisespel heeft andere illustraties

Dat kan - deze nieuwe editie van het Sinterklaas Surprisespel is in 2021 voor het eerst gedrukt met tekeningen van Steffi Jürgens. De eerdere edities zijn geïllustreerd door Jacqueline van Leeuwenstein. Klik op de knop hieronder voor de bijpassende downloads:

Blijven de downloads altijd gratis?

Dat weet ik nog niet, maar voor jou in elk geval wel zolang je lid blijft van de website!

Ik heb een andere vraag...

Je kunt je vraag altijd aan me mailen. En als het echt dringend is, mag je ook bellen. 
Genoeg gekletst - tijd voor actie:
Wie heeft al die cadeautjes gemaakt?

Pietje Patricia

Patricia Ritsema van Eck, die tussen de intocht en Pakjesavond beter bekend staat als Pietje Patricia, is sinds jaar en dag een trouwe helper van Sinterklaas. Als jonge moeder raakte ze gefrustreerd omdat haar vier zonen geen geduld hadden voor surprises en gedichten. Als wolven doken ze ieder jaar in de zak met cadeautjes: gillen, graaien en pakjes snaaien. Leuk kinderfeest? Moeder dacht van niet...

Patricia schreef de Sint een stevige brief, wat resulteerde in een uitnodiging om langs de komen in het zomerpaleis in Madrid. Daar hadden ze een lang gesprek over Sinterklaasfeesten, grote mensen, kleine mensjes en hoe je het feest nou zo kunt organiseren zodat iedereen een leuke avond heeft: gezellig, met aandacht voor elkaar en zonder jezelf vooraf over de kop te werken.

Dit resulteerde in het Sinterklaas Surprisespel, een pakjesavond party game voor de hele familie: geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe! 

Sinds 2009 is dit Sinterklaasspel in meer dan 8.000 gezinnen gebruikt om het heerlijk avondje mee te vieren. Gezinnen blij, Patricia blij en natuurlijk is Sint hier ook erg mee in zijn nopjes.  
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
Gemaakt met