Pakjesavond Pubquiz
- thema: Sinterklaasliedjes

6 vragenrondes

Een Sinterklaas pubquiz met een twist, want alleen vragenrondes gaat vervelen en daarbij kun je dan ook scoren met andere skills!

Na elke twee vragenrondes volgt een activiteit. Lekker zingen en ook springen, want dit is een feest,
zo gezellig is het nooit geweest!
Write your awesome label here.

Deze Pubquiz wordt nog spannender met deze zeurpieten:

Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Ieder team krijgt vier zeurpietkaarten die je kunt inzetten aan het begin van elke ronde. Het zijn een soort pestkaarten. Je kunt er je punten mee verdubbelen, om extra uitdagingen vragen en je kunt ook tegenstanders een ronde blokkeren. Je kunt iedere kaart echter maar één keer inzetten, dus denk goed na wanneer je hem speelt!

Wat zit er inbegrepen in deze Pakjesavond Pubquiz?

Dit is een 100% digitaal product. Alle bestanden worden digitaal geleverd, er gaat niets op de post!

6 vragenrondes van 15 minuten

Iedere vragenronde bestaat uit vijf onderdelen met verschillende soorten vragen (open vragen, multiple choice ed) en duurt in totaal ongeveer 15 minuten.

4 zeurpieten per team

Deze pubquiz krijgt een verrassende wending als de teams hun zeurpieten inzetten. Hiermee kun je extra punten verdienen. Of juist verliezen...

Scoreformulieren voor de teams

Ieder team krijgt per 2 rondes een formulier voor de antwoorden. Achter elk antwoord kun je bijhouden of deze goed of fout was. Na iedere 2 rondes inleveren!

5 extra Sinterklaas activiteiten

Na twee vragenrondes volgt een activiteit. Even lekker zingen of bewegen tijdens een competitief spel. Als spelleider kun je kiezen uit 5 activitieten. Hier kunnen de deelnemers bonus punten mee verdienen!

Uitdagingen voor Zeurpieten

Als een team de Zeurpiet 'Ik wil een challenge' speelt, dan volgt een uitdaging. Een opdracht, een vraag, een raadsel - het kan van alles zijn. Ook hiermee kun je extra punten verdienen!

Scoreformulier voor de spelleider

De spelleider haalt na iedere ronde de antwoordformulieren op en houdt de scores van iedereen bij op een eigen score formulier. Deel af en toe de tussenstand!

Antwoorden zie je pas achteraf

Met de antwoorden achteraf, kun je als spelleider zelf ook meedoen aan deze pubquiz. Wel zo leuk! Tenzij je van tevoren gaat spieken natuurlijk...

*) Aanvullingen in ontwikkeling

  • 1 extra activiteit bij gelijk eindscore
  • nieuwe uitdagingen voor Zeurpieten
  • meer informatie bij de antwoorden
  • powerpoint versie 
Belangrijk om te weten! Deze pubquiz kan op dit moment alleen via je account van deze website gespeeld worden! Koppel je laptop of tablet aan je tv en speel de pubquiz via het tv scherm. Of gebruik een beamer om de pubquiz vragen op de muur te projecteren. Er komt zo snel mogelijk ook een powerpoint versie.

Profiteer nu van mooie korting!

Dit is mijn eerste pubquiz. Ik heb op zich al 30 jaar ervaring met het ontwikkelen van trainingen, spellen en lesmateriaal voor zowel regulier onderwijs als bedrijfsleven. Maar een pubquiz is voor mij nu een primeur. Daarom wil ik je deze deal aanbieden:

Waarom zoveel korting?

  1. De pubquiz is nog niet compleet - ik werk op dit moment aan verbeteringen n.a.v. de feedback van gezinnen die de quiz al hebben uitgeprobeerd. 
  2. Een aantal activiteiten en uitdagingen worden vervangen zodat er geen overlap meer is met activiteiten uit het Sinterklaas Surprisespel.
  3. Bovendien is er powerpoint versie in de maak.
Dat red ik allemaal wel voor onze eigen Sinterklaasviering, maar die is pas op 9 december en bijna iedereen viert pakjesavond het weekend ervoor of op 5 december...

Wat is het risico als je nu al instapt?

Wie nu instapt heeft wat minder keuze in activiteiten en uitdagingen en loopt ook het risico dat alles nog niet helemaal perfect gaat. Hier krijg je dus een mooie korting voor terug en je krijgt toegang tot alle aanvullingen en verbeteringen zonder extra te moeten bijbetalen.

Hieronder kun je zien wat er inbegrepen is in deze pubquiz:

En? Wat ga je dit jaar doen met Pakjesavond?

Ik ben reuze benieuwd of je dit jaar deze Sinterklaas Pakjesavond Pubquiz wilt uitproberen. Ik kan me voorstellen dat je met zo'n gloednieuw product misschien eerst even wilt afwachten wat de ervaringen van anderen zijn. Zeker als je me nog niet kent. Het enige wat ik je nog kan zeggen is dat ik inmiddels behoorlijk veel ervaring heb met het organiseren van een avond (of middag) waarbij iedereen enthousiast met elkaar aan de slag gaat.  

Maar wellicht helpt het als je nog een extra garantie van me krijgt. Normaal gesproken doe ik dit niet met een digitaal product, maar alles is al helemaal anders dan anders. Dus bij deze: 

Niet goed? Geld terug!

Als deze Sinterklaas Pubquiz geen succes is in jouw gezin - of wie het ook maar zijn met wie je dit jaar pakjesavond viert - dan krijg je van mij je volledige aankoopbedrag terug!
Ik zou het uiteraard fijn vinden als je me feedback wilt geven in dat geval, maar dat hoeft niet. Een simpel mailtje volstaat. Geen gezeur, geen gedoe!
Helpt dit? Scroll dan nog een klein stukje door, daar staat het bestelformulier!

Hoe dan ook wens ik je alvast een hele fijne pakjesavond!
Pietje Patricia
P.S. Als je eerst nog andere vragen hebt, gewoon even een berichtje sturen!
Ik probeer je zo snel mogelijk te antwoorden. 
Dit is een 100% digitaal product. Alles wordt digitaal geleverd, er gaat niets op de post!
  Veiligheid gegarandeerd dankzij een van de meest geavanceerde gecodeerde systemen op de markt.
De informatie op deze pagina wordt veilig verwerkt en versleuteld m.b.v. toonaangevende versleutelings- en fraudepreventietools.
De Pakjesavond Pubquiz is gemaakt door...

Pietje Patricia

Patricia Ritsema van Eck, die tussen de intocht en Pakjesavond beter bekend staat als Pietje Patricia, is sinds jaar en dag een trouwe helper van Sinterklaas. Als jonge moeder raakte ze gefrustreerd omdat haar vier zonen geen geduld hadden voor surprises en gedichten. Als wolven doken ze ieder jaar in de zak met cadeautjes: gillen, graaien en pakjes snaaien. Leuk kinderfeest? Moeder dacht van niet...

Patricia schreef de Sint een stevige brief, wat resulteerde in een uitnodiging om langs de komen in het zomerpaleis in Madrid. Daar hadden ze een lang gesprek over Sinterklaasfeesten, grote mensen, kleine mensjes en hoe je het feest nou zo kunt organiseren zodat iedereen een leuke avond heeft: gezellig, met aandacht voor elkaar en zonder jezelf vooraf over de kop te werken.

Dit resulteerde in het Sinterklaas Surprisespel, een pakjesavond party game voor de hele familie: geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe!
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
Sinds 2009 is dit Sinterklaasspel in meer dan 8.000 gezinnen gebruikt om het heerlijk avondje mee te vieren.
Gezinnen blij, Patricia blij en natuurlijk is Sint hier ook erg mee in zijn nopjes.   
Gemaakt met