stressvrij sinterklaas vieren

Sinterklaas Aftelkalenders voor alle komende jaren waarin je pakjesavond viert

Je ziet zo eerst het inlog/registratie formulier. Maak je account aan (of login als je al lid bent van Wacky Family Games) en reken daarna af. 

AFTELLEN NAAR PAKJESAVOND

Illustraties: Jacqueline van Leeuwenstein in opdracht van Happy Family Life; design: Patricia Ritsema van Eck.

Waarom zou je aftellen naar Pakjesavond?

Zodra de Sint in het land is, begint het aftellen naar pakjesavond. Maar je kinderen zijn misschien al hyper-de-pieper sinds ze de eerste pepernoten hadden gespot in de lokale supermarkt… 
Het Sinterklaasfeest geeft veel pret en plezier, maar zorgt ook voor een hoop spanning en onrust, vaak ten koste van een goede nachtrust. Het helpt je kind als het weet waar het aan toe is. Omdat met name jonge kinderen nog weinig tijdsbesef hebben, zullen ze blijven vragen wanneer:
  • ze hun schoentje mogen zetten;
  • Sint op school langskomt
  • het nu eindelijk eens een keer pakjesavond is!
Je kunt je kinderen een stukje rust teruggeven met behulp van een aftelkalender. Hiermee kunnen je kinderen zelf aftellen naar pakjesavond.

Voor ieder jaar en iedere situatie een passende kalender

De tijden zijn voorbij dat iedereen Sinterklaas altijd op 5 (of in België op 6) december viert. Scholen vieren Sinterklaas sowieso niet in het weekend. Clubs en verenigingen laten Sint vaak een weekje eerder langskomen. En in huishoudens met gescheiden ouders worden wellicht twee pakjesavonden gepland. 

Daarom kun je per jaar kiezen uit maar liefst 10 aftelkalenders waarmee je kunt aftellen naar de officiële pakjesavond (5 december voor Nederlandse en 6 december voor Belgische gezinnen) maar ook naar de dag van het weekend ervoor en het weekend erna.
Veel plezier met de kalenders en maak er een mooi Sinterklaasfeest van!
Pietje Patricia
Wie heeft de aftelkalenders gemaakt?

Pietje Patricia

Patricia Ritsema van Eck, die tussen de intocht en Pakjesavond beter bekend staat als Pietje Patricia, is sinds jaar en dag een trouwe helper van Sinterklaas. Als jonge moeder raakte ze gefrustreerd omdat haar vier zonen geen geduld hadden voor surprises en gedichten. Als wolven doken ze ieder jaar in de zak met cadeautjes: gillen, graaien en pakjes snaaien. Leuk kinderfeest? Moeder dacht van niet...

Patricia schreef de Sint een stevige brief, wat resulteerde in een uitnodiging om langs de komen in het zomerpaleis in Madrid. Daar hadden ze een lang gesprek over Sinterklaasfeesten, grote mensen, kleine mensjes en hoe je het feest nou zo kunt organiseren zodat iedereen een leuke avond heeft: gezellig, met aandacht voor elkaar en zonder jezelf vooraf over de kop te werken.

Dit resulteerde in het Sinterklaas Surprisespel, een pakjesavond party game voor de hele familie: geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe! 

Sinds 2009 wordt dit Sinterklaasspel in meer dan 9.000 gezinnen gebruikt om het heerlijk avondje mee te vieren. Zij blij, Patricia blij en natuurlijk is de Sint hier ook erg mee in zijn nopjes.  
Patricia Ritsema van Eck (Pietje Patricia)
Created with